Új kereskedelmi útvonal segít Oroszországnak és Iránnak megkerülni a szankciókat Bloomberg

Nőtt a két ország közötti áruszállítás a Kaszpi-tengeren keresztül – derül ki a hírportál által összeállított nyomkövetési adatokból. Oroszország és Irán új transzkontinentális kereskedelmi útvonalat épít ki, és gyorsan bővíti ellátási láncait, fokozva a kölcsönös áruszállítást a Kaszpi-tengeren – jelentette szerdán a Bloomberg nyomon követési adatokra hivatkozva. A jelentés szerint az Azovi-tengertől és az oroszországi Don folyó torkolatától a Kaszpi-tengeren és végső soron az Indiai-óceánon található iráni csomópontokig tartó kereskedelmi folyosó az elmúlt hónapokban egyre forgalmasabbá vált, és új útvonalak alakultak ki. A hírügynökség által összeállított hajókövetési adatok több száz orosz és iráni hajót mutattak ki a Kaszpi-tengerhez vezető folyók mentén.

Irán földrajzi elhelyezkedése lehetővé teszi Oroszország számára, hogy biztonságosan szállítson árukat a kereskedelmi folyosón keresztül Irán területén egészen Ázsiáig és Indiáig anélkül, hogy a nyugati szankciók kockázatát vállalná. “Az európai közlekedési hálózatok megszűnésével alternatív kereskedelmi folyosók kialakítására összpontosítanak, amelyek támogatják Oroszország keleti fordulását. A tengeri útvonalakat szabályozhatja, de a szárazföldi útvonalakat nehéz megfigyelni. Szinte lehetetlen mindegyiket követni” – mondta a Bloombergnek Nyikolaj Kozhanov, a Katari Egyetem Öböl-szakértője. Az Iránnal folytatott kereskedelem, bár önmagában jelentős, a következőnek tekinthető:logisztikai híd” Oroszország és a Közel-Kelet, valamint Dél- és Délkelet-Ázsia között az Orosz Kereskedelmi és Iparkamara vezetője, Szergej Katyrin szerint. Vlagyimir Putyin orosz elnök egy szeptemberi gazdasági fórumon arra is felhívta a figyelmet, hogy az útvonal mentén fejleszteni kell a hajó-, vasúti- és közúti infrastruktúrát, mivel „új lehetőségeket biztosít az orosz vállalatok számára Irán, India, a Közel-Kelet és Afrika piacára való belépéshez, és cserébe megkönnyíti az ezekből az országokból történő szállítást.

Ez a szankcióbiztos ellátási láncok létrehozásáról szól” – mondta el Maria Shagina, a Nemzetközi Stratégiai Tanulmányok Intézetének szankciókkal és orosz külpolitikával foglalkozó szakértője. Oroszország és Irán mintegy 25 milliárd dollárt fektet be a kereskedelmi útvonal bővítésébe Shagina szerint. Az iráni tengerészeti hírügynökség szerint Oroszország állítólag az utolsó szakaszában van azoknak a szabályoknak a kidolgozásában, amelyek az iráni hajók számára biztosítanák az áthaladás jogát a Volga és a Don folyók belvízi útjain. Az Oroszország és Irán közötti kereskedelem idén megugrott, a forgalom 2022. január-októberben meghaladta a 4 milliárd dollárt, és az év végére várhatóan meghaladja az 5 milliárd dollárt az orosz Szövetségi Vámszolgálat szerint. Az Iránba irányuló orosz export eddig 27%-kal ugrott a tavalyi évhez képest, míg az import 10%-kal.

Leave a Comment