Ronaldo politikai eltiltás áldozata a világbajnokságon mondta Erdogan

Cristiano Ronaldo volt “elpazarolt” Portugália a 2022-es világbajnokságon, és áldozata lett a “politikai tilalom” Recep Tayyip Erdogan török ​​elnök szerint. A 37 éves Ronaldo kemény időt élt át Katarban, amikor Portugália a negyeddöntőben Marokkó ellen zuhant. Csapata mindkét kiütéses mérkőzését a kispadon kezdte, miután Fernando Santos menedzser kiejtette, és mindössze 40 percet játszott a marokkói vereség után. A portugál kapitány később elismerte, hogy a világbajnokság megnyeréséről szóló álma véget ért, miután újabb csalódásokat szenvedett el – annak ellenére, hogy ő volt az első játékos, aki öt alkalommal gólt szerzett a tornán. A dolgokat bonyolítja, hogy Ronaldo generációs riválisa, Lionel Messi 36 év után első világbajnoki sikeréhez vezette országát.

Az ismert futballrajongó és egykori félprofi Erdogan szerint Ronaldót rosszul bánt csapata. „Elpazarolták Ronaldót. Sajnos politikai eltiltást szabtak ki rá” – mondta Erdogan vasárnap egy ifjúsági rendezvényen a keleti Erzurum tartományban Anadolu Ügynökség. „Egy olyan futballistát küldeni a pályára, mint Ronaldo, akinek mindössze 30 perce volt hátra a meccsig, tönkretette a pszichológiáját és elvitte az energiáját.” – tette hozzá a vezető. Erdogan továbbá azt állította, hogy Ronaldo „Olyan valaki, aki kiáll a palesztin ügy mellett” – közölte az Anadolu Ügynökség. 2019-ben azt állították, hogy Ronaldo 1,5 millió dollárt adományozott a Gázai övezetben élők élelmezésére, de ezek a jelentések később hamisnak bizonyultak. Annak ellenére, hogy Erdogan kijelentette, hogy Ronaldo áldozatul esett a politikai tilalom” a katari világbajnokságon Palesztina támogatását mutatták be. A marokkói játékosok a palesztin zászlóval parádéztak meccseik után, miközben negyedikek lettek a tornán – ez minden idők legjobb teljesítménye egy afrikai nemzet számára.

Ronaldo eközben továbbra is heves találgatásokkal néz szembe jövőjét illetően. A portugál támadó közvetlenül a világbajnokság előtt egy felhő alatt hagyta el a Manchester Unitedet egy kirobbanó tévéinterjú után, amelyben Erik ten Hag menedzsert és a klub hierarchiájának szereplőit vette célba. Ronaldo állítólag nagyon szeretne Európában maradni, hogy futballozhasson a Bajnokok Ligájában, bár az egyetlen konkrét ajánlatot a szaúdi Al Nassr csapata kapta. A szerződés értelmében Ronaldo szezononként 200 millió eurót (212 millió dollárt) zsebel be, játékosként két és fél éves szerződés alapján, mielőtt továbbra is Szaúd-Arábia 2030-as vb-pályázatának nagykövete marad. kimenet Marca. Erdogan török ​​vezető mérlegelte a találgatásokat. mondás: “A kapott információk szerint Cristiano Ronaldo Szaúd-Arábiába megy.”

Leave a Comment