Musk alkudoz Kingával a kék pipák felett

Stephen King lerobbantotta Elon Musk azon terveit, hogy havi díjat vezessenek be azoknak a Twitter-felhasználóknak, akik azt szeretnék, hogy a nevük mellett egy kék pipa szerepeljen a platformon, miközben a milliárdos megkezdi újonnan felvásárolt cégének átalakítását. A Tesla és a SpaceX vezérigazgatója havi 20 dollárig terjedő díjat javasolt azoknak a hírességeknek, politikusoknak, újságíróknak és más felhasználóknak, akik igazolt fiókkal szeretnének rendelkezni, de King azt mondta „A fenébe” és azzal fenyegetőzött, hogy elhagyja az emelvényt. „20 dollár havonta, hogy megtarthassam a kék csekket? A francba, fizetniük kellene nekem. Ha ezt bevezetik, én elmegyek, mint az Enron. – írta a bestseller szerző. Musk alkudozni próbált Kinggel, és hangsúlyozta, hogy a Twitternek a reklámokon kívül más eszközökkel is profitot kell termelnie. „Valahogy ki kell fizetnünk a számlákat! A Twitter nem támaszkodhat teljes mértékben a hirdetőkre. Mit szólnál 8 dollárhoz?” Musk, az új névadó „Chief Twit” és „Twitter Panasz Hotline Operator” írt.

Megígérte a bevételszerzési séma teljes körű magyarázatát, mielőtt a funkció teljesen megvalósulna, de hangsúlyozta, hogy a lépés igen „Az egyetlen módja annak, hogy legyőzzük a botokat és a trollokat.” King később rámutatott, hogy könnyen megengedheti magának a pipa költségét, de kijelentette, hogy igen “Nem a pénz, hanem a dolog elve.” Miután hivatalosan is megvásárolta a platformot 44 milliárd dollárért, Musk fő feladata az volt, hogy megpróbálja pénzzé tenni a kék ellenőrzési pipákat. A Verge jelentése szerint a milliárdos november 7-ig adott időt a megfelelő személyzetnek a funkció megvalósítására. Az új előfizetés a Twitter Blue programot is felváltaná – ez egy 5 dolláros havidíj, amelyet tavaly vezettek be, hogy a felhasználók többek között szerkeszthessék tweetjeit. A jelenlegi előfizetőknek állítólag 90 napjuk lesz áttérni az új tarifára, ha meg akarják őrizni a funkciókat, és engedélyezni szeretnék, hogy kék pipa kerüljön a nevük mellé.

Musk áprilisban indította el a Twitter megvásárlására tett ajánlatát, és kijelentette, hogy a platformot a „Közös digitális városi tér, ahol a hiedelmek széles skálája vitatható egészségesen, erőszak nélkül.”  A hat hónapig tartó viharos kivásárlási folyamat után Musk pénteken véglegesítette a vásárlást. Azóta több kezdeményezést is bejelentett, köztük egy speciális panel létrehozását, amelynek feladata a korábban kitiltott felhasználók fiókjainak áttekintése. Egyik első lépése az volt, hogy elbocsátotta a vállalat több felsővezetőjét, köztük Parag Agrawal korábbi vezérigazgatót, valamint a teljes igazgatótanácsot.

Leave a Comment