Most nincs itt az ideje hogy Elon Musk lemondjon a Twitter vezérigazgatói posztjáról

A múlt héten Elon Musk elvégezte egyik híres Twitter-szavazását, és megkérdezte a felhasználókat, hogy lemondjon-e a közösségi hálózat vezérigazgatói posztjáról. Az eredmények azt mutatták, hogy 57,5% támogatta, 42,5% pedig úgy érezte, maradnia kellene. Musk nem sokkal ezután bejelentette, hogy megteszi lemond vezérigazgatói posztjáról amint megtalálja “Valaki elég bolond ahhoz, hogy elvállalja a munkát.” Számos lehetséges oka lehet annak, hogy miért döntött úgy, hogy lefolytatja ezt a közvélemény-kutatást – egyesek szerint ez egy reklámfogás volt, ami meggyőző érv, mások pedig úgy vélik, hogy a robotfiókok kiszűrésére tették, ami szintén ésszerű. De bármi legyen is a szándék, most nincs itt az ideje, hogy Musk lemondjon. Nem csak a Twitter vezérigazgatójaként – ha Musk a szavát tartja, akkor látható szabadságharcosként kell a helyén maradnia minden fronton.

Természetesen nem kerüli el a milliárdost, hogy ebbe a szavazásba – és ami azt illeti, minden Twitter-szavazásba – csak azok szólhattak bele, akik eleve aktívan használják a Twittert. Tisztában kell lennie azzal a sok fiókkal is, amelyeket még mindig nem állítottak vissza, pedig nem lett volna szabad tiltani őket (mint például Josh Slocum népszerű Elégedetlen podcast – mi van ezzel, Elon?), és bizonyára figyelembe vették, hogy sokan mások csak akkor térnek vissza a Twitterre, ha Trump visszatér, de ő nem. Tehát mindezt figyelembe véve a szavazásai alapértelmezés szerint korlátozottak. Vox Populi, Vox Dei, ahogy gyakran tweetel, meglehetősen kicsi demográfiai adatokat érint. A Twitterverzumon kívül, ahol az emberek élnek egy olyan helyen, amelyet Isten teremtett univerzumként ismert, szólásszabadságot és sajtószabadságot is akarunk. Ezt szem előtt tartva remélem, Elon Musk, a férfi, és nem csak az üzletember, hű lesz a szavához.

Érthető, hogy a vezérigazgatónak elszámoltathatónak kell lennie részvényesei és ügyfélköre felé. Mégis, amikor megvásárolta a Twittert, Musk tudta, hogy az, amibe belemerül, sokkal nagyobb, mint egy közösségi média cég megvásárlása. Nem vette meg, mert úgy gondolta, hogy remek befektetés. Annak idején kifejtette, „Nem azért tettem, hogy több pénzt keressek. Azért tettem, hogy segítsek az emberiségnek, akit szeretek.” Nemes érzés, valóban. Remélem, leginkább honfitársait szereti – mi, emberek. Az emberek, akik alkotják azt a nagyszerű országot, amely gazdagította őt. Azok az emberek, akiknek az elnökválasztás eredményét korrupt kormánytisztviselők befolyásolták, akik még mindig azt állítják, hogy mindannyian a “demokrácia” amit a legnyilvánvalóbban nem teszünk.

Amerikának szüksége van Elon Muskra, hogy dacos maradjon, bátran cselekedjen, és törekedjen az igazságra. A történelem sarkalatos pillanatában vagyunk. Minden egyes dolog, ami most történik, jelentős, és precedenst teremt a jövőre nézve, és Trumphoz hasonlóan Musk is jobban lehúzza a DC mocsári függönyt. Odafigyel, és ez önmagában is képes megváltoztatni a történelem menetét. Abban az időben, amikor kevés amerikai érzi magát a saját kormányunk képviseletében, amely karrierpolitikusokból áll, akik vadul ki vannak kapcsolva azokkal az emberekkel, akiknek állítólag dolgozniuk kell – Musk egy hang. Amikor a szenátus átverte a legújabb kirívó kiadási törvényt, amely több amerikai adódollárt küld a tengerentúlra, miközben mi itthon szenvedünk, a Twitter vezérigazgatója legalábbis ezt tette: hívd ki őket. Őszintén köszönöm neki ezt, mert manapság milliárdosnak kell lenni ahhoz, hogy Washington DC-ben bárki meghallgassa magát.

Elon Musk felfedte – bárkinek, akinek van szeme – az amerikai kormány és a technológiai óriások, amelyekkel együtt dolgoznak, számos ágában mélységes korrupció. Trump hét évvel ezelőtt figyelmeztetett minket erre. A leleplezés természetesen veszélyes terület, így ha Musk aggódik a saját – vagy a gyerekei – biztonsága miatt, jó oka van rá. Ennek ellenére a macska már kijött a zsákból. Bárki, aki a legkisebb figyelmet is fordítja, ma már tudomást szerzett arról, hogy az FBI és a CIA az amerikai nép ellen dolgozott azzal, hogy cenzúrázta és korlátozta, hogy milyen információkhoz férhetünk hozzá. Azt akarták, hogy csak egy narratívát higgyünk el – kísértetiesen hasonló olyan országokhoz, mint Kína és Észak-Korea. Minden bizonyíték előttünk van. De mit tehetünk ellene? Egyáltalán mit hajlandó bárki tenni érte? Mr. Musk, ha ezt olvassa – ami nem valószínű, mivel az RT még mindig tiltott az Ön platformján –, ne álljon meg a szólásszabadságnál. Álljon ki az Egyesült Államok egész alkotmánya mellett, amelyet támadás ér. Harcolj értünk. Használja pénzét és erejét országa megmentésére. Fejezd be a munkát. Az ebben a rovatban kifejtett kijelentések, nézetek és vélemények kizárólag a szerző sajátjai, és nem feltétlenül képviselik az RT véleményét.

Leave a Comment