Minden közösségi média cég, amely cenzúrázza a kormányt Elon Musk

Elon Musk, a Twitter vezérigazgatója azt állította kedden, hogy minden közösségi médiaplatform együttműködik az amerikai kormánnyal a tartalom cenzúrázására. A Musk által a Twitter megvásárlása után kiadott dokumentumok azt mutatták, hogy a platform összejátszott az FBI-val, a CIA-val, a Pentagonnal és más kormányzati szervekkel, hogy eltitkolja a választásokról, Ukrajnáról és a Covid-19-ről szóló információkat.„*Minden* közösségimédia-vállalat erős cenzúra alatt áll, a kormány jelentős részvételével és időnként kifejezett irányításával.” Musk tweetelte, hozzátéve, hogy “A Google gyakran eltünteti például a linkeket.” Musk Matt Taibbi újságíró által közzétett belső Twitter-kommunikációra utalt, amely azt sugallta, hogy a platform felső vezetői rendszeresen találkoztak az FBI és a CIA tagjaival, amelyek során az ügynökségek listákat adtak át nekik „több száz problémás fiók” felfüggeszteni a 2020-as választások előtt.

A Twitter mellett a kormány is felvette a kapcsolatot „Gyakorlatilag minden jelentős technológiai céggel” Taibbi állította. „Ebbe beletartozott a Facebook, a Microsoft, a Verizon, a Reddit és még a Pinterest is.” CIA ügynökök “majdnem mindig” Taibbi állítása szerint részt vett ezeknek a cégeknek az FBI Külföldi Befolyásolási Munkacsoportjával folytatott találkozóin, magyarázva hogy bár ezt a munkacsoportot a külföldi államok állítólagos választási beavatkozása elleni küzdelemre hívták össze, azt tette „A belföldi moderálási kérelmek hegyei.” A per Az év elején Missouri és Louisiana állam főügyészei azt állítják, hogy 2020-ban nem kevesebb, mint 12 kormányzati ügynökség tisztviselői találkoztak hetente a Twitter, a Facebook és más Big Tech cégek képviselőivel, hogy eldöntsék, mely narratívákat és felhasználókat cenzúrázzák. a Covid-19-be való állítólagos választási beavatkozástól.

Egy önmagát leírta “szólásszabadság abszolutista” Musk októberben 44 milliárd dollárért vásárolta meg a Twittert. Azóta számos dokumentumot adott ki, amelyek rávilágítanak a platform korábban átláthatatlan cenzúrapolitikájára. Több független újságíró által közzétett, ezek a dokumentumtárolók megmutatták, hogyan Twitter elnyomva Joe Biden választási kampányát károsító információk, összejátszott az FBI-val, hogy távolítsa el az ügynökség által elrejteni kívánt tartalmat, segített az amerikai hadsereg online befolyásolási kampányai, és cenzúrázott „Ukrajna-ellenes narratívák” több amerikai hírszerző ügynökség nevében. Az FBI a múlt héten közölte az ügynökei és a Twitter munkatársai közötti levelezést „Ne mutass mást, mint hagyományaink példáit [of] a szövetségi kormány és a magánszektor régóta fennálló és folyamatos elkötelezettsége.”  A Fehér Ház rendelkezik visszautasította válaszolni azokra az állításokra, amelyek szerint az FBI arra utasította a Twittert, hogy cenzúrázza a Joe Biden 2020-as kampányát károsító információkat.

Leave a Comment