Messi kommentálta a visszavonulási esélyeket

Lionel Messi továbbra is az argentin válogatottban szeretne játszani, miután vasárnap Katarban, Franciaország elleni izgalmas tizenegyespárbajban megvalósította világbajnoki álmát. Messi végül megszerezte az egyetlen fődíjat, amely elkerülte őt csillogó karrierje során, amikor Argentína véget ért a 36 éves várakozásnak a futball legnagyobb címére. Messi, 35, nyilatkozta a torna előtt hogy Katar tenné “biztosan” legyen az utolsó világbajnoksága – ezt a pozíciót a döntő előestéjén is megismételte. De miután hozzáadta a világbajnokságot a Copa America-hoz, amelyet Argentína 2021-ben megnyert, Messi jelezte, hogy még mindig többet kell adnia hazájáért. “Rövid időn belül megnyertem a Copa America-t és a világbajnokságot” Messi elmondta TyC. „Imádom, amit csinálok, a válogatottban lenni, és szeretnék még néhány meccset világbajnokként élni.”

Messi mondta a magáét “gyermekkori álom” beteljesült, amikor a néhai, nagy Diego Maradonát követte azzal, hogy országa kapitánya lett a címnek. A Lusail Stadionban csaknem 90 000 szurkoló előtt lezajlott vasárnapi meccset azonnali klasszikusnak, és potenciálisan a valaha volt legnagyobb világbajnoki döntőnek üdvözölték. Messi az első félidőben büntetőt és gólt szerzett a hosszabbításban, valamint célba ért a szétlövésben. A 2-0-s vezetés után Argentína visszaszorult Messi párizsi csapattársának, Kylian Mbappének a késői duplája után. Mbappe egy hosszabbítási büntetővel is a kapuba talált, és a szétlövésben is betalált, de hősiessége nem volt elég ahhoz, hogy Franciaország megőrizze címét. A francia sztár aranycipő-győztesként zárta a tornát nyolc találattal, míg Messi hét találattal végzett, de megszerezte az Aranylabdát a verseny legjobb játékosának. Az argentin kapitány rekordot döntött a világbajnokságon való valaha volt legtöbb szereplés tekintetében, 26 meccsig jutott a tornán – eggyel megelőzve a német legendát, Lothar Matthaust.

Vasárnapi góljaival Messi lett az első játékos, aki gólt szerzett a csoportkörben, a 16. között, a negyeddöntőben, az elődöntőben és a döntőben. Messi 172 meccsen már így is országa valaha volt legtöbb válogatott játékosa, és 98 góljával a La Albiceleste minden idők gólkirálya. – Őrület… nézd, milyen [the World Cup] vagyis gyönyörű. Annyira akartam őt. Volt egy vízióm, hogy ez lesz az igazi… egyre közelebb került.” – tette hozzá Messi. „Ezzel akartam lezárni a pályafutásomat. Már nem kérhetek mást, hála Istennek, mindent megadott.” Lionel Scaloni (44) argentin menedzser azt mondta, hogy csapatának meg kell tennie „menteni egy helyet” Messinek a 2026-os világbajnokságon, amelyet Kanadában, az Egyesült Államokban és Mexikóban közösen rendeznek meg. „Ha tovább akar játszani, velünk lesz. Szerintem több mint joga eldönteni, hogy tovább akar-e játszani, vagy mit akar kezdeni a karrierjével.” – mondta Scaloni. Argentína győzelme a harmadik volt a világbajnokságok történetében, az 1978-as és 1986-os sikert követően, és vad ünneplést váltott ki nagyszámú szurkolói között a Lusail Stadionban, és még milliók számára hazájukban.

Leave a Comment