Helikopterrel evakuálták az argentin játékosokat a parádés káosz közepette

Káoszba torkollott kedden az argentin vb hazatérés, amikor a hírek szerint egy ember meghalt, egy ötéves kisfiú pedig kómában maradt, miközben milliók vonultak az utcára. Lionel Messi csapata vasárnap tizenegyesekkel verte Franciaországot a katari Lusail Stadionban, így megszerezte története harmadik világbajnokságát. A jelentések szerint akár hárommillióan indultak a Buenos Aires központjában található obeliszk emlékműhöz, hogy megünnepeljék a győzelmet, és több ezren sorakoztak az utcákon kedd hajnalban, amikor Lionel Scaloni hősei leszálltak az Ezeiza nemzetközi repülőtérre, és elvitték őket az Argentin Labdarúgó Szövetség (AFA) főhadiszállása egy nyitott tetejű buszon. Később aznap a buli az argentin fővárosban egy újabb buszos felvonulással kezdődött, amelyen a becslések szerint négymillió ember vett részt.

A tervezett nyolcórás ünnepséget azonban a hatóságoknak le kellett szakítaniuk, mert egy 24 éves férfi meghalt, amikor a tetőn átesett. „fel-le ugrálás” ünneplésben. Az AFA elnöke, Chiqui Tapia helyi idő szerint délután 4 óra előtt megerősítette, hogy a buszos felvonulást le kell állítani. „Nem engedik, hogy mindenkit üdvözöljünk, aki az obeliszknél volt” – csiripelte. „A biztonsági szervezetek, amelyek kísértek minket, nem engedik, hogy folytassuk. Elnézést kérek minden játékos nevében. Igazi szégyen.” Argentína hőseit helikopterrel kellett evakuálni, miután a szurkolókat a hidakról látták felugrani a csapatbuszra. Miközben a helyi televízió képeket sugárzott arról, ahogy a nézők az ég felé néznek az AFA főhadiszállására szállított játékosokra. Gabriela Cerruti argentin elnöki szóvivő a Twitteren azt írta, hogy a világbajnokok „Az általuk választott útvonalon repültek, mert lehetetlen volt továbbmenni az úton a boldogság robbanásszerű erejével.”

Ám ahogy elterjedt a hír, hogy a csapat nem indul az obeliszkhez, ahol ismét tömegek gyülekeztek, hanem a 25-ös de Mayo-i autópályáról nagy rajongók lesznek, hírek jelentek meg a rendőrök felé lövöldözött rakétákról, vandalizmusról és a rendőrséget eltérítő rajongókról. autó, mielőtt bulizik a tetején. A Fernandez Kórházban szerzett sérüléseibe belehalt rajongón kívül egy ötéves kisfiú is félt, aki súlyos fejsérülést szenvedett a Plaza San Martinban történt incidens után. A La Nacion nemzeti lap szerint egy márványdarab leesett az emlékműről, és elütötte a gyermeket, aki továbbra is intenzív osztályon van. Argentína drámai győzelmét követően az argentin kormány bejelentette, hogy kedd bankszüneti nap lesz, hogy az egész 46 millió lakosú ország „Mélyebb örömüket fejezzék ki a nemzeti csapatért.” Lionel Messi kapitány, aki a rendes játékidőben és a hosszabbításban kétszer is betalált az izgalmas 3-3-as döntetlen során, szintén izgatottan várta az ünneplést. “Szeretnék Argentínában lenni, hogy lássam, milyen őrült ez” – magyarázta a hétszeres Aranylabdás. „Azt akarom, hogy várjanak rám, alig várom, hogy odamenjek, és élvezzem velük.”

Leave a Comment