Az orosz ász megosztja Grand Slam reményeit a visszatérés után

Az orosz Anasztaszija Pavljucsenkova továbbra is képesnek érzi magát az első Grand Slam-bajnoki cím megszerzésére, annak ellenére, hogy 2022-ből nagy részét kihagyta, mivel hosszan tartó térdsérülést szenvedett. A 31 éves Pavljucsenkova a francia nyílt teniszbajnokság előtt jelentette be májusban hogy a szezonja már véget ért, mert a sérülés korlátozta “Fizikailag és mentálisan versenyezni és teljes mértékben gyakorolni.” Miután azonban időt szakított a pihenésre és a rehabilitációra, az egykori orosz női első számú játékos visszatért a pályára a héten Dubajban megrendezésre kerülő Tenisz Világliga kiállításon. Pavljucsenkova az osztrák Dominic Thiem-mel három vegyes páros meccsen vett részt – kettőt veszített és egyet megnyert –, és egyéniben játszott a világelső Swiatek ellen, amelyet 6-4-re 6-3-ra elveszített.

Ennek ellenére Pavljucsenkova a „Hawks” csapat tagja volt Thiem, Elena Rybakina és Alexander Zverev mellett. amely megnyerte a tornát átfogó. A verseny hasznos ráhangolódás volt a szezon kezdetére, ahol Pavljucsenkova belépőt kapott a januári Australian Openre, annak ellenére, hogy inaktivitása miatt 368-as WTA-helyezést ért el. Pavljucsenkova háromszoros negyeddöntős Melbourne-ben, míg valaha volt legjobb Grand Slam-versenye a 2021-es francia nyílt teniszbajnokságon, ahol a döntőben kikapott a cseh Barbora Krejcikovától. Pavljucsenkova azt mondja, hogy bár olyan sokáig kiszorult, még mindig álmodik egy leánykori címről, miután felépült sérüléséből. “Szeretnék Grand Slamet nyerni” Pavljucsenkova elmondta Tenisz majorok. „Biztosan ez a célom, és még mindig ez hajt. „Természetesen mindig is a játék élén akartam lenni, és az lenni [world] első számú, de szerintem ez olyan, mint egy kislány álma.

„Valójában inkább a címekre és a nagy eredményekre koncentrálok, mint a helyezésre.” Az Australian Open lesz az utolsó alkalom, hogy Pavljucsenkovának van esélye megvédeni a ranglistapontokat, ami azt jelenti, hogy az alacsonyabb szintű ITF-tornákra való visszaesés veszélye fenyeget, ha tovább süllyed a rangsorban. Az orosz azt mondta, megtenné “Nincs mit” Ha a legrosszabbból jön a legrosszabb, vissza kell dolgoznia – jelentette a Tennis Majors, hozzátéve, hogy “Még mindig 19 évesnek érzi magát.” A többi orosz női tehetség közül, akik januárban Ausztráliába készülnek, Daria Kasatkina és Veronika Kudermetova jelenleg a női világ legjobb tíz között van. Máshol Jekaterina Alekszandrova és Liudmila Samsonova honfitársai foglalnak helyet a legjobb 20-ban.

Leave a Comment