Az argentin kapus kigúnyolja Mbappét a világbajnoki felvonuláson

A vb-győztes Emiliano Martinez folytatta a legyőzött rivális Kylian Mbappéval szembeni brutális gúnyolódást, az argentin kapust a keddi győzelmi parádén egy babát tartott, rajta a francia csatár arcképével. Martinez a babát bölcsőben tartotta, és a magasba emelte, miközben az argentin játékosok Buenos Aires zsúfolásig megtelt utcáin haladtak egy nyitott tetejű buszon. A félmeztelen lövöldözős lövöldözős csatár párizsi csapattársa, Lionel Messi mellett állt Mbappénál. Korábban Messit látták elkapni egy tizenéves mutáns nindzsa teknős babát, amelyet egy rajongó rádobott. Az argentin kapitány nevetett, mielőtt visszadobta volna. Mbappét a népszerű rajzfilmsorozat szereplőivel hasonlították össze, amit ő és csapattársai korábban fényt derítettek.

A babababával végzett ásás Martinez második leütése az elmúlt napokban Mbappén. A katari Lusail Stadionban lezajlott vb-döntő után Martinez megkérte csapattársait az öltözőben, hogy tartsanak gúnyt. “percnyi csend” Mbappe számára. Úgy tűnik, hogy a viszály a katari torna előtt tett megjegyzésekből fakad, amikor Mbappe javasolta hogy az európai nemzetek felkészültebbek lennének, mivel többet játszanak „Magas szintű mérkőzések”. Az Aston Villa kapusa, Martinez így válaszolt: „Soha nem játszott Dél-Amerikában. Ha nincs ilyen tapasztalatod, jobb, ha nem beszélsz róla. De nem számít. Nagyszerű csapat vagyunk, aminek elismerik.” Egyes rajongók úgy vélték, hogy a gúnyolás túl messzire ment, és így írták le “szemtelen” Martineztől, és megjegyezte, hogy Mbappe négy gólt lőtt a döntő során – beleértve a szétlövésben tett erőfeszítéseit is. Mbappe pedig kedden még borúsabb körülmények között ünnepelte 24. születésnapját, miután Franciaország a döntőben elért mesterhármasa ellenére sem tudta megőrizni világbajnoki címét. A sztár drámai kései bravúrral 2-2-nél visszarángatta Franciaországot, majd ismét tizenegyesből egyenlített, így a hosszabbításban 3-3 lett.

Ezzel Mbappe csak a második játékos, aki valaha is mesterhármast szerzett a világbajnokság döntőjében, és az első 1966 óta. A csatár gólt szerzett a tizenegyespárbajban, de Franciaország reményei véget értek, amikor Martinez kivédett Kingsley Coman elől, Aurelien Tchouameni pedig kihagyta az erőfeszítést az argentin ütköző észjátékai miatt. A 30 éves Martinez a hosszabbítás haldokló pillanataiban is szenzációsan mentett, amikor kinyújtott bal lábával tagadta Randal Kolo Muanit. Martinezt a torna legjobb kapusának járó Aranykesztyűvel tüntették ki, ami még nagyobb vitákat váltott ki, mivel nyers gesztust tett a trófeával. Dicséreteket érdemelt azonban azért, mert mindent megtett, hogy a mérkőzés után a Lusail Stadion pályáján vigasztalja a Golden Boot-győztes Mbappét. Argentína győzelmi parádéján milliók vonultak Buenos Aires utcáira kedden. A csapat kénytelen volt elhagyni a buszjáratot, és ehelyett helikopterekre menekítették őket, hogy átrepüljenek a város felett.

Leave a Comment