Alec Baldwin bepereli a Rozsda filmes stábját

Alec Baldwin hollywoodi sztár a Rozsda című film forgatásán több stábtagot is megvádolt hanyagsággal, ami Galina Hutchins halálához vezetett. Pénteken keresetet nyújtott be a Los Angeles-i Legfelsőbb Bírósághoz, abban a reményben – Tisztítsa meg a nevét. A tragikus eset egy éve, a film gyártása közben történt egy új-mexikói tanyán. Baldwin élő lövést lőtt egy kellékes revolverből, halálosan lelőtte Halyna Hutchinst operatőrt, és megsebesítette a rendezőt, Joel Souzát. A színész azt állította, hogy biztosították róla, hogy „hideg” fegyverről van szó, ami azt jelenti, hogy vagy üres, vagy megtöltve próbababa töltényekkel. Bűncselekmény miatt egyelőre senkit sem vádoltak.

Baldwin öltönyében megnevezi a film páncélosát, Hannah Gutierrez-Reedet, aki a forgatáson a fegyverek és lőszerek kezeléséért volt felelős, valamint Dave Halls rendező-asszisztenst, aki aznap átadta neki a fegyvert, és azt mondta, hogy biztonságos. A másik két vádlott-társ Sarah Zachry, aki a kellékekért volt felelős, és Seth Kenney, egy olyan cég tulajdonosa, amely fegyvereket és lőszereket szállított a díszlethez. Baldwin ügyvédje, Luke Nikas azt állítja, hogy a “A tragédia azért történt, mert élő golyókat szállítottak a helyszínre, és betöltötték a fegyverbe.” Azt állítja, hogy a legénység tagjai megszegték a biztonsági szabályokat a lőfegyver kezelésekor, ami Hutchins halálához vezetett. A kereset továbbá azt állítja, hogy Kenney megtartotta cégét “rendetlenség” és tárolt lőszert “véletlenül.”

Az öltöny szerint a színész „együtt kell élnie a hatalmas gyászt, és az ebből fakadó érzelmi, fizikai és anyagi károkat, amiket az okoz, hogy a vádlottak hanyag magatartása, biztosítékai és felügyelete töltött fegyvert adott a kezébe, és vezette őt, Hutchinst és mindenkit. máskülönben azt hihette, hogy a fegyver irányított használata biztonságos volt.” Baldwin ellenfeljelentése azután érkezett, hogy Mamie Mitchell, a film forgatókönyvének felügyelője tavaly beperelte Baldwint, Gutierrez-Reedet, Hallst és más produkciós tagokat, és kártérítést követelt „testi és érzelmi károsodás” szenvedett Hutchins halála miatt. Januárban Gutierrez-Reed beperelte Kenney-t, azt állítva, hogy egy lőszerdobozt adott a készlethez, amelyben bábu és élő töltény keveréke volt. Hutchins családja a múlt hónapban egy jogtalan haláleseti pert rendezett a produkciós céggel. “Nem érdekel, hogy vádaskodásban vagy hibáztatásban vegyek részt” Halyna Hutchins férje, Matthew Hutchins mondta.

Leave a Comment