A színész átnevezte magát az éghajlatváltozással kapcsolatos tudatosság miatt

Rainn Wilson, aki a The Office című sitcom amerikai verziójában szerepelt, a Twitteren szerdán közzétett videóban kijelentette, hogy Rainnfall Heat Wave Extreme Winter Wilsonra változtatta a nevét. “olcsó kis mutatványként a Föld bolygó megmentéséhez.”  „Megváltoztattam a nevemet, hogy segítsek elmondani a világ vezetőinek és befolyásolóinak, hogy most cselekednünk kell” Wilson mondta, és arra buzdította hírességtársait, hogy tegyék ugyanezt, mert “ami az Északi-sarkon történik, az nem marad az Északi-sarkon.” Míg a színész először azt mondta, hogy megváltoztatta a nevét “Twitteren, Instagramon és még a díszes írópapíromon is” később Twitteren azt írta, hogy nem változtatta meg a nevét, hibáztatva a platform új tulajdonosa, Elon Musk az útlezárásért.

Wilson, aki arról híres, hogy a „hataloméhes szajkó” Dwight Schrute arra biztatta a nézőket, hogy látogassanak meg egy weboldalt, amelyet a “tudományos kommunikációs platform” Arctic Basecamp, amit ő tanácsol. Ott, azt mondta, megtehetik “hozzon létre egy nevet, amely felhívja a figyelmet erre a problémára” azután „módosítsa a közösségimédia-profilját vagy a megjelenített nevét, hogy megfeleljen.” A komikus arra buzdított más előadókat, hogy kövessék példájukat, és olyan neveket ajánlott fel, mint pl „Samuel Earth egyre forróbb mint L. Jackson” és “Olvad a Leonardo Di-Polar Ice Caprio”. „Ha elég sokan megtesszük ezt, akkor talán a Cop27 lesz az a hely, ahol a világ vezetői leülnek, és észreveszik a sarkvidéki kockázatokat, és megoldást vezetnek be.” – csiripelte.

Az ENSZ éves klímakonferenciája ezen a héten kezdődött Egyiptomban, és a tervek szerint vita tárgyát képezi “éghajlati kárpótlás” – a fejlett nemzetek fizetnek a kevésbé gazdag szomszédaiknak okozott környezeti károkért – negyedszázados történetében először. Míg egyesek úgy üdvözölték ezt az elképzelést, mint a globális dél győzelmét, mások azzal érvelnek, hogy ez csak tovább fogja megosztani a világot a klímaválságra való reagálás módjában, és biztosítja, hogy ne kerüljön sor értelmes lépésekre, amíg nem késő.

Leave a Comment