A menedzser Messi és Mbappe kapcsolatait tárgyalja a világbajnoki dráma után

A Paris Saint-Germain edzője, Christophe Galtier szerint nincs elhúzódó feszültség Lionel Messi és Kylian Mbappe között, annak ellenére, hogy a páros egymással szemben állt a hónap elején a katari világbajnokság döntőjében. A PSG csapattársa, Messi és Mbappe ellentétes érzelmeket éltek át a Lusail Stadionban december 18-án, amikor Argentína tizenegyesekkel verte Franciaországot és megnyerte a bajnoki címet. Mbappe már újra edzésbe áll Párizsban a Ligue 1 szerdai folytatása előtt, amikor a PSG a Strasbourgot fogadja. Eközben Messi január elején újra csatlakozik a csapathoz, miután hazájában élvezte a vad világbajnokságot.

A PSG főnöke, Galtier kedden azt mondta, nem számít szakadásra a két sztárcsatár között. „Nincs ok arra, hogy mindent összekeverjünk Kylian és Leo kapcsolatában [Messi]” – mondta Galtier, idézve Reuters. „Kyliannak nagyon jó hozzáállása van, miután elvesztette a világbajnokságot. Amikor elveszítesz egy világbajnoki döntőt, okod van a nagyon-nagyon csalódottnak lenni. „Nagyon csalódott volt, de tudta, hogyan kell továbbmenni és viselkedni, és rengeteg órája volt, hogy gratulálhasson Leónak, és ez nagyon jó a klubnak és a csapatnak.” Messi 1986 óta első vb-sikerét szerezte meg hazája csapatkapitányaként, és ezzel véget vetett a bajnoki címre való törekvésének, amely csillogó karrierje során elkerülte. Mbappe a címvédő Franciaországgal a vesztes csapatban kötött ki, annak ellenére, hogy ő lett a valaha volt második játékos, aki mesterhármast ért el a világbajnoki döntőben. Galtier hozzátette, hogy Messi január 1-ig kapott szabadságot, és egy-két nappal később visszavárják Franciaországba.

A PSG all-star támadósorának harmadik emberével kapcsolatban Galtier elmondta, hogy Neymar készen áll arra, hogy visszatérjen a pályára, miután kiábrándító volt a brazil vb-negyeddöntőből. “Mikor [Neymar] december 22-én tért vissza ide, bent dolgozott. Közvetlenül ezután korlátozás nélkül edzett a szabadban. Fizikai szinten rendben van, a bokája is rendben van.” – mondta Galtier. Mentális szinten nagyon szeretne játszani, ez jó jel. A PSG a tabella élén folytatja a Ligue 1-es kampányát, öt ponttal a Lenstől. Az UEFA Bajnokok Ligája első bajnoki címére való törekvésük a Bayern Münchennel a legjobb 16 közé jutásért vívott találkozóval folytatódik, amely a február 14-i Parc des Princes-i első mérkőzéssel kezdődik.

A PSG lendületet kapott az elmúlt napokban jelentéseket hogy a 35 éves Messi kész meghosszabbítani Párizsban töltött idejét legalább 2024-ig – és esetleg egy évvel tovább is. Messi nyerte a katari világbajnokság legjobb játékosának járó Aranylabdát, a tornán is hétszer volt eredményes – ebből kétszer a döntőben. A 24 éves Mbappe nyolc ütést ért el aranycipővel, de ez nem volt elég ahhoz, hogy Franciaország további sikereket érjen el a négy évvel ezelőtti oroszországi világbajnoki diadal után. Várhatóan Messi és Mbappe is megméretteti magát a jövő évi Aranylabdán, ahol Messi a rekordot meghosszabbító nyolcadik elismerésre törekszik, míg Mbappe abban reménykedik, hogy megszerezheti az elsőt.

Leave a Comment