A megválasztott amerikai kongresszusi képviselő elismerte, hogy hazudott az önéletrajzról

Az érkező New York-i képviselő. ragaszkodott hozzá, hogy „nem bűnöző”, miközben elismerte, hogy „szépítette” a múltjával kapcsolatos állításait A megválasztott republikánus kongresszusi képviselő George Santos saját kezűleg tudott részleteket kitalálni munkájáról és iskolai tapasztalatairól, miközben a kampányban részt vett, és elfogadta, hogy hazudott a karrierjéről, miután a New York Times több következetlenséget is felfedett korábbi nyilatkozataiban. A New York Postnak nyilatkozva egy interjú Hétfőn Santos bevallotta, hogy nagy részleteket talált ki életéről, többek között azt, hogy a Goldman Sachs és a Citigroup pénzügyi cégeknek dolgozott, és a Baruch College-ban végzett, ahol elmondása szerint 2010-ben szerzett diplomát. „Az itteni bűneim megszépítik az önéletrajzomat” – mondta az üzletnek, hozzátéve „Nem végeztem felsőoktatási intézményben. Zavarban vagyok és sajnálom, hogy megszépítettem az önéletrajzomat. Tisztában vagyok ezzel… Hülyeségeket csinálunk az életben.”

A 34 éves megválasztott kongresszusi képviselő fenntartotta, hogy a foglalkoztatási múltjával kapcsolatos zavart a „rossz szóválasztás” a maga részéről azonban most kijelenti, hogy bár soha nem dolgozott a Goldmannek vagy a Citigroupnak, üzletet folytatott egy másik céggel, amely ezekkel a cégekkel foglalkozott. „Ezzel tisztább leszek. Rosszul fogalmazták meg” ő folytatta. Santos, aki az első nyíltan meleg republikánus a Házban, a novemberi félidős választásokon kongresszusi mandátumot szerzett, ellenvetés nélkül Queens és Long Island területeit képviselve. Noha úgy tűnt, hogy a verseny során kevés ellenőrzésnek kellett lennie, a Times történet a múlt héten megjelent Santos önéletrajzát jelezte “nagyrészt fikció lehet” az újságnak nem sikerült alátámasztania számos, a kampány során megfogalmazott állítást.

Karrierje és tanulmányi bizonyítványa mellett Santost azzal is vádolták, hogy hazudott saját örökségéről, mivel korábban azt állította, “nem figyelő zsidó” valamint katolikus. E megjegyzések ellenére azt mondta a Postnak, hogy ő “soha nem vallotta magát zsidónak” és van „egyértelműen katolikus” ismét szóválasztásra krétázva a kérdést. „Mivel megtudtam, hogy az anyai családom zsidó származású, azt mondtam, hogy „zsidó” vagyok. – tette hozzá Santos. A leendő törvényhozó azt is elismerte, hogy nem volt őszinte azzal kapcsolatban, hogy több mint egy tucat ingatlana van New York környékén, ehelyett azt mondta, hogy jelenleg a nővérével lakik, és nincs ingatlana. Ugyanakkor kitartott amellett, hogy soha nem emeltek vádat ellene, és tagadta a Times-jelentésben szereplő állítást, amely szerint Santos tinédzserként Brazíliában élt lopás és csalás elkövetését bevallotta. „Nem vagyok itt bűnöző – sem itt, sem Brazíliában, sem a világ bármely joghatósága alatt. Egyáltalán nem. Ez nem történt meg” ő mondta. Még azután is, hogy számos hazugságáról megnyilatkozott a szavazóközönség előtt, Santos annak a reményének adott hangot, hogy “ez [controversy] nem fog visszatartani attól, hogy jó jogalkotási sikereket érjek el” megfogadva, hogy egy “hatékony” és “jó” törvényhozó.

Leave a Comment