A Man United tulajdonosai potenciális szaúdi és katari befektetőkkel tárgyalnak média

A Manchester United résztulajdonosa, Avram Glazer tárgyalásokat kezdett potenciális katari és szaúd-arábiai befektetőkkel, miközben részt vett a labdarúgó-világbajnokságon. Az Athletic. A Glazer család, amely a világhírű futballklub kezelése miatt továbbra is mélyen népszerűtlen figura az Old Traffordon, novemberben elárulta, hogy arra törekednek, hogy „stratégiai alternatívák feltárása” a klub számára, amely részleges befektetést vagy a klub teljes eladását is magában foglalhatja. Azt jelentették, hogy egy világrekordnak számító 6 és 7 milliárd font (7,3-8,5 milliárd dollár) közötti összeget keresnek, ha bele akarnak egyezni a nagykereskedelmi tulajdonosváltásba.

A Glazers fenntartotta a The Raine Group amerikai befektetési cég szolgáltatásait, hogy kizárólagos pénzügyi tanácsadóként működjön a folyamat során, ugyanaz a szervezet, amely felügyelte a rivális Chelsea csapatának Roman Abramovics által történő eladását egy konzorciumnak, amelyet Todd Boehly amerikai üzletember vezetett. . A katari és szaúd-arábiai adatokkal folytatott megbeszélések pontos jellege továbbra is tisztázatlan – írja a The Athletic, de korábban azt feltételezték, hogy a Qatar Investment Authority, az Öböl-menti állam szuverén befektetési alapja egy európai élvonalbeli futballklub megvásárlására törekszik. Az azonban még várat magára, hogy a katari kormány kész lenne-e ekkora díjat fizetni, amikor az európai futballon belül olcsóbb befektetési lehetőségek nyílhatnak meg.

Sem a Manchester United, sem a The Raine Group nem kommentálta az ügyet, amikor a média megkereste őket. A hét elején Dohában Avram Glazer jelezte, hogy a befektetések keresésének folyamata jelenleg is tart. “Ez nem feltétlenül eladás, ez egy folyamat, és mi megyünk előre a folyamattal, szóval meglátjuk, mi történik,” ő mondta. “Ez a frissítés, ez a folyamat, és a folyamat folytatódik.” Nyilvánvaló, hogy szaúd-arábiai és dubai székhelyű befektetési alapokkal is folytak megbeszélések egy esetleges eladásról – amiről a jelentések felgyorsultak, amikor Abdulaziz bin Turki al-Faisal szaúd-arábiai sportminiszter azt mondta, reméli, hogy az országon belüli számok előrelendülnek. ajánlattal a United vagy a Liverpool, egy másik csapat a piacon. “Remélem, igen, ha lesznek befektetők, és a számok összeadódnak, és abból jó üzlet lesz,” ő mondta. “A Premier League a világ legjobb bajnoksága. Mindenki a Premier League-et nézi. Ez a legnézettebb bajnokság, és vannak kemény szurkolói ezeknek a csapatoknak a királyságban. Tehát mindenkinek haszna lenne.”

Leave a Comment