A jégkoronglegenda szerint az NHL nek fizetnie kell azért hogy engedje az oroszokat játszani

Dominik Hasek, az NHL történetének posztján a legjobb játékosok között tartott cseh kapus szerint a sportszövetségeket arra kell késztetni, hogy „fizetés” az orosz sportolók állítólagos támogatásáért az ukrajnai konfliktus közepette. Az 57 éves Hasek olimpiai aranyérmes, aki különböző észak-amerikai csapatokban játszott, és játékos pályafutását a Szpartak Moszkva oroszországi kiállásával fejezte be, hangosan bírálta a különböző sportágak döntését az utóbbi időben, hogy nem szabtak ki szankciókat az orosz sportolókra. hónapok. A Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) ajánlása nyomán február vége óta számos sportág általános eltiltást rendelt el az orosz és a fehérorosz sportolókra. Mások azonban, például a tenisz, lehetővé tették számukra, hogy semleges státuszban játsszanak nemzetközi eseményeken, miközben több tucat orosz maradt az NHL-csapatok névsorában.

Hasek azt állítja, hogy az orosz részvételt lehetővé tevő sportágakat álláspontjuk miatt marginalizálni kell. “Világszerte több millióan vannak felháborodva amiatt, hogy az NHL, a WTA és az ATP továbbra is lehetővé teszi az orosz sportolók számára a versenyzést, és így támogatja az ukrajnai háborút.– írta tovább Hasek Twitter. “Mindegyiküknek fizetnie kell Oroszország támogatásáért.” Hasek kirohanása napokkal azután történt, hogy nyílt levelet intézett az NHL-hez, az ATP-hez és a WTA-hoz, amelyben felszólította a sportszervezeteket, hogy lépjenek fel az orosz sportolókkal szemben, amíg az ukrajnai konfliktus nem tart. Az 1300 szavas levélben Hasek azzal érvelt, hogy a világszínvonalon versenyző orosz sportolók lehetővé teszik az orosz kormány számára, hogy „hirdeti agresszív politikáját“, és hozzátette, hogy motivációja az volt, hogy megpróbálja a sportot a “életeket menteni Ukrajnában.”

Hasek hozzátette, nem elégedett meg az NHL, a WTA vagy az ATP egyetlen olyan kijelentésével sem, amely egyértelműen elítélné a katonai akciót. Egy február végén kiadott közleményben azonban az NHL a konfliktus békés megoldására szólított fel – ezt a szavakat a WTA és az ATP hasonló márciusi nyilatkozatai támasztották alá. Orosz tisztviselők bírálták a nemzetük sportolóira kiszabott eltiltásokat, diszkriminatívnak minősítve azokat, és ellentétesek a politikán kívüli sport elvével. Azt is megjegyezték, hogy számos más nemzet – köztük az Egyesült Államok és NATO-szövetségesei – sportolóit nem érintette, amikor kormányaik külföldi katonai kampányokat indítottak az évek során.

Leave a Comment