A francia sztár bejelentette hogy visszavonul

Karim Benzema kilépett a francia válogatottból, miután vasárnap tizenegyesekkel vereséget szenvedett Argentínától a világbajnokság döntőjében. A Real Madrid támadóját Didier Deschamps eredeti, 26 fős keretébe nevezték a katari tornára, de combsérülés miatt kihúzni néhány nappal a FIFA bemutatója előtt. Voltak pletykák, hogy Benzema visszatérhet a francia Argentína elleni döntőre, de ezek az állítások pontatlannak bizonyultak. Figyelembe véve életkorát és azt a tényt, hogy Franciaország 2024-ig nem lép pályára újabb jelentős versenyen, Benzema kevesebb mint 24 órával a vereség után a közösségi médiában 35. születésnapja alkalmából beszámolt francia karrierjéről.

„Megtettem a szükséges erőfeszítéseket és hibákat, hogy ott legyek, ahol ma vagyok, és büszke vagyok rá. Megírtam a történetemet, és a miénk véget ér.” egy kép feliratához írt magáról Franciaország színeiben felemelt ököllel. Benzema 97 meccsen hagyja el a francia válogatottat, amelyen 37 gólt szerzett, ezzel hazája minden idők ötödik legjobb góllövője. Először Franciaországot képviselte az U16-os korosztályban, majd 19 évesen feljutott a felnőtt csapatba, amikor 2007 márciusában Ausztria ellen mutatkozott be. A 2008-as Eb-n egy lapos teljesítményt követően Raymond Domenech kikapott a 2010-es világbajnokságon, de Laurent Blanc választotta a 2012-es Eb-re, ahol Franciaország a negyeddöntőben kapott ki a későbbi győztes Spanyolországtól.

Franciaország a 2014-es világbajnokság ugyanezen szakaszában szállt ki, amely egy ideig Benzema utolsó tornaszereplésének bizonyult. Deschamps választotta a brazíliai versenyre, de a Francia Szövetség később eltiltotta Benzemát, mert állítólag részt vett egy szexszalagos zsarolási összeesküvésben, amelyben volt csapattársa, Mathieu Valbuena is részt vett, és amiben 2021 novemberében bűnösnek találták. A bíró egy év felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte Benzemát, és 75 000 euró (80 000 dollár) pénzbírságot szabott ki rá a botrányban játszott szerepéért. Ezt megelőzően Benzema öt év után először tért vissza a franciák közé Deschamps vezetésével egy 2020-as Európa-bajnokságon, amelyet a legutóbbi 16 között Svájc elleni újabb tizenegyespárbaj zárt le. Benzema abban reménykedett, hogy még egy utolsó kockadobást tehet a világbajnokságon, miután októberben Aranylabdává koronázták. Most azonban Benzema kizárólag a Real Madridra koncentrál, ahol öt Bajnokok Ligája címével sokkal több sikert aratott.

Leave a Comment