A francia edző a világbajnoki vereség utáni vírus hatásáról beszélt

Didier Deschamps elmondta, hogy emberei érezték egy vírus „fizikai vagy pszichológiai hatását”, amely állítólag a francia tábort érintette. Didier Deschamps elismerte, hogy a betegség milyen lehetséges következményekkel járhatott csapatára az argentinok elleni vasárnapi, katari vb-döntőben. Az argentinok harmadik világbajnoki címüket szerezték meg a Lusail Stadionban rendezett drámai összecsapáson, ahol Kylian Mbappe mesterhármasa még mindig nem volt elég Franciaországnak ahhoz, hogy megtartsa a négy évvel ezelőtt Oroszországban megszerzett trófeát. Az első félidőben 2-0-s hátrányba kerülő Les Bleus teljesen lerohanta argentin ellenfelét, mígnem Mbappe 97 másodperc alatt, körülbelül 10 perccel a rendes játékidőből kihagyva, betalált. A hosszabbításban Lionel Messi 3-2-re alakította az állást, és Mbappe megszerezte a második büntetőt a döntetlenből.

Bár Mbappe gólt szerzett Emi Maritnez mellett a szétlövésben, Kingsley Coman és Aurelien Tchouameni kihagyásai költségesnek bizonyultak, mivel Argentína lett a harmadik ország, amely tizenegyesekkel megnyerte a világbajnokságot Brazília 1994 és Olaszország 2006 után. A meccs után Deschamps azt javasolta, hogy emberei érezték a „fizikai vagy pszichológiai hatás” egy vírus, amely átfutott a francia táboron, mielőtt találkoztak La Albiceleste-tel, és arra kényszerítette Raphael Varane-t, Ibrahima Konate-t és Comant, hogy külön edzenek. A triót elég alkalmasnak ítélték a meccsre, de mivel Varane összeesni látszott a 112. perc környékén, Franciaország pedig szokatlanul lomhának tűnt a meccs nagy részében, Deschamps szerint ez a probléma is szerepet játszhatott az eredményben. “Az egész csapat egy ideje trükkös helyzettel néz szembe” Deschamps mondott. „Talán ennek volt fizikai vagy pszichológiai hatása. De nem volt aggályom a meccset kezdő játékosokkal kapcsolatban: 100%-ban fittek voltak.

„Csak négy napunk volt az utolsó meccs óta, így talán volt némi fáradtság. Ez nem mentség, egyszerűen nem volt annyi energiánk, mint az előző meccsen, és ezért az első órában nem voltunk benne a meccsen.” – tette hozzá Deschamps. Deschamps, aki játékosként nyerte meg a France ’98-ban a bajnoki címet, elmondta, hogy beszélt Szymon Marciniak lengyel játékvezetővel, miután 1962-ben Brazília óta nem sikerült az első ország, amely megtartotta a világbajnokságot. Bár nem volt hajlandó belerángatni abba, hogy a bíráskodás segítette Argentínát a győzelemben, azt állította, hogy “Kicsit szerencsés” más pillanatokban Katar 2022-ben. – Óvatosnak kell lennem – te is olyan jól láttad, mint én. – mondta Deschamps Marciniak teljesítményével kapcsolatban. „Lehetett volna rosszabb, lehetett volna jobb is. A meccs előtt Argentínának volt egy kis szerencséje, de nem akarok semmit elvenni tőlük; teljes mértékben megérdemlik a címet.  „Nem azért nyertek, mert bármilyen döntéstől szenvedtünk. Most beszéltem erről a játékvezetővel a meccs után, de nem szeretnék belemenni a részletekbe.”

A 2020-as Eb-n és a 2022-es katari alulmaradás után Deschamps jövője megkérdőjeleződött, mivel korábbi csapattársa, Zinedine Zidane átveszi a vezetést. „Még ha nyertünk volna, akkor sem válaszoltam volna [on that topic] ma este,” Deschamps ragaszkodott hozzá. „Nagyon szomorú vagyok a játékosaim és a stábom miatt. „Találkozni fogok az elnökkel [of the French Football Federation] jövő év elején, és akkor megtudod.” Arra kényszerült, hogy kommentálja sztárjátékosát, Deschamps azt mondta, hogy Mbappe „Valóban rányomta a bélyegét erre a döntőre.”  “Sajnos nem úgy fejezte be, ahogy szerette volna, és ezért csalódott volt a meccs végén, mint az összes játékos.” – foglalta össze a 23 éves játékost, aki a 2022-es Katarban a legtöbb gólért, valamint a második helyezett éremért Aranycipővel térhetett haza.

Leave a Comment