A FIFA elutasítja Zelenszkij vb kérelmét CNN

A CNN szerint a FIFA visszautasította Vlagyimir Zelenszkij ukrán elnök kérését, hogy videokapcsolaton keresztül jelenjen meg a katari világbajnokság vasárnapi döntője előtt. Zelensky állítólag felajánlotta, hogy megoszt egy üzenetet “világbéke” a címvédő Franciaország és Argentína meccse előtt a Lusail Stadionban, amelyet százmilliók néznek meg szerte a világon. CNN jelentéseket hogy a FIFA elutasította a kifogást, elhagyva Zelenszkij irodáját “meglepett a nemleges válaszon.” Állítólag folynak a tárgyalások a FIFA és Ukrajna között a látszólagos sértettség ellenére, és nem világos, hogy az üzenet élő vagy előre rögzített volna-e. A FIFA kénytelen volt a futballt sértő politika kérdésével az egész katari torna során foglalkozni.

A kezdés előtt több európai csapat megfogadta, hogy kapitányaik „One Love” karszalagot fognak viselni az LMBT jogok és egyéb ügyek támogatására. Ők voltak kénytelen meghátrálni a FIFA szankciójával fenyegetve, amely bejelentette saját üzeneteit a tornára vonatkozóan, beleértve “nincs diszkrimináció” és “A futball egyesíti a világot.” A FIFA felszólította a csapatokat „Fókuszban a focira” Katarban a torna előtt a 32 versenyző nemzetnek címzett levélben. Az ukrán nyilvánosságra vonatkozó kérés talán nem meglepő, tekintve, hogy Zelenszkij és hivatala milyen hosszan igyekezett felhívni a figyelmet ügyükre az Oroszországgal való konfliktus közepette. Az ukrán vezető még videobeszédet is készített olyan eseményeken, mint például a Grammy-díjak átadása az Egyesült Államokban.

Sport szempontjából Zelenszkij az év elején Kijevben találkozott a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) elnökével, Thomas Bach-al, és a héten ismét telefonált vele. A FIFA azon látszólagos álláspontja, hogy a politikát távol tartsa a futballtól, annak ellenére, hogy az összes orosz csapatot eltiltották a versenyeitől, amely február vége óta van érvényben. A szankciók megfosztották az orosz csapatot attól az esélytől, hogy kijusson a katari Word Cup-ra. A torna előestéjén Gianni Infantino, a FIFA elnöke is megjelent egy G20-csúcson. hogy felhívja Oroszországot és Ukrajnát megfontolni „a ideiglenes tűzszünet egy hónapra a világbajnokság idejére, vagy legalább néhány humanitárius folyosó megvalósítása, vagy bármi, ami a béke felé vezető első lépésként a párbeszéd újraindításához vezethet.” Oroszország volt a sikeres házigazdája a 2018-as labdarúgó-világbajnokság legutóbbi labdarúgó-világbajnokságának, amely Moszkvában a döntőben csúcsosodott ki, amelyen Infantino és Vlagyimir Putyin orosz elnök is részt vett.

Leave a Comment