5 költségvetés-tervezési tipp kezdőknek

>Az egyik leggyakoribb szabály, amely újra és újra előjön, amikor vagyonkezelésről beszélünk, a költségvetés. De mit jelentenek ezek a költségvetési tippek, és miért fontosak? A költségvetés-tervezés egy terv elkészítésének folyamata arra vonatkozóan, hogyan költi el pénzét egy adott időszakban, pl. napon, héten vagy hónapban. Az Ön által kidolgozott terv a költségvetése.

Mivel a költségvetés a megfelelő költési szokások kialakításáról és a lehetőségein belüli életről szól, segít biztosítani, hogy minden szükséglete kielégíthető legyen. Segít abban is, hogy elkerülje az adósságot, vagy gyorsabban kilábaljon, ha jelenleg eladósodott. Készen áll a költségvetés tervezésére, de nem tudja, hol és hogyan kezdje? Olvasson tovább, és tanuljon meg néhány hasznos költségvetési tippet kezdőknek!

Határozza meg, miért van szüksége költségvetésre

A költségvetés-tervezés az intelligens kulcsfontosságú része pénzügyi menedzsment. De mielőtt elkezdené a folyamatot, fontos először meghatározni, miért van szüksége költségvetésre. Ez azért van, mert szeretné elkezdeni a megtakarítások felépítését? Vagy csökkentenie kell a kiadásokat bizonyos területeken, és több forrást kell elkülönítenie másokra? Azért, mert meg akarja szakítani a fizetéstől fizetésig tartó ciklust? Vagy valószínűleg szeretne végre megszabadulni az adósságtól? A költségvetés létrehozásához szükséges motiváció azonosítása fontos, mert fontos szerepet játszik a pénzkezelésben. Ez növelheti annak valószínűségét, hogy eléri pénzügyi céljait, mert megtartja a összpontosítást.

Elemezze, hová költi el a pénzét

Most, hogy világosan megértette, miért fontos a költségvetés az Ön számára, mindenképpen elemezze jelenlegi költési szokásait is. Ellenkező esetben a költségvetése nem lesz más, mint egy kívánságlista. Jegyezze fel, vagy kövesse nyomon, hogy egy hónapig hová költi el a pénzét egy notebookra vagy egy táblázatra. Milyen számlákat fizet havonta? Mennyit költenek élelmiszerre? A közművekről? Mit szólsz a napi vagy heti kiadásaidhoz? Vessen egy pillantást arra, hogy jelenleg hogyan költ, és kövesse nyomon az összes kiadást. Ha a nyugtákat és a hitelkártya-kivonatokat is megőrizte, használja azokat is. Segíthetnek a vásárlás részleteinek megismerésében. Mindez fárasztó feladat lehet, de így kaphat tiszta képet a kiadásairól.

Kövesse nyomon szabálytalan kiadásait

A kiadások nyomon követésekor ne felejtse el feltüntetni a rendszerteleneket sem. A rendszertelen kiadások azok, amelyek nem részei a rendszeres havi kiadásoknak. Tartalmazhatnak olyan alkalmakra fordított kiadásokat, mint például ünnepek, születésnapok és egyéb különleges alkalmak. Ez azért fontos, mert néhány embernek csak azért kellett eladósodnia, hogy fedezze a nyaralás költségeit. És ha a következő néhány hónapban vannak közelgő események, amelyeket el kell költenie, akkor fontos, hogy azokat is belefoglalják a költségvetésbe.

Adja össze az összes bevételét

Mivel a költségvetés-tervezés lényege, hogy egy személy bevétele fedezni tudja az összes kiadást, miközben hagy némi teret a megtakarításoknak, elengedhetetlen, hogy nyomon kövesse a beérkező pénzt. Adja össze az összes bevételét a szokásos havi fizetését, többletbevétel az oldalsó nyüzsgésbőlpasszív jövedelem egy vállalkozásból, ha van ilyen, befektetésekből származó bevétel stb.

Tűzz ki pénzügyi célokat

Az emberek azért készítenek költségvetést, mert el akarnak érni bizonyos pénzügyi célokat. Ha például úgy döntött, hogy költségvetésre van szüksége, mert el akarja kezdeni a megtakarítások felépítését, akkor ez a lépés az a rész, ahol konkrétan meg kell határoznia a célját. Határozza meg, mennyi megtakarítást szeretne elérni egy bizonyos időszak végére. Így tudja, mennyi pénzt kell félretennie a bevételéből, hogy elérje célját. Ha adósságot kell törlesztenie, határozza meg, mennyi helyet kell hagynia a költségvetésben az adósságfizetésre.

A pénzügyi célok megléte döntő fontosságú, amikor költségvetés létrehozása. Ellenkező esetben csak módosítja és módosítja a kiadásait anélkül, hogy bármit is elérne. A teljes költségvetési út elkezdése kissé bonyolultnak tűnhet, különösen akkor, ha még soha nem tette meg. De ezekkel a hasznos költségvetés-tervezési tippekkel most olyan költségvetést hozhat létre, amelyhez valóban ragaszkodhat. Ha pedig készen áll a megtakarítások felhalmozására és jobb pénzügyi helyzetre, a Calcite Credit Union remek kiindulópont. További információért kérjük, látogasson el vagy hívjon minket.

Leave a Comment