Hogyan takaríthat meg autó és házelőleget

A megtakarítás nem egyszaaerű dolog, ha fizetéstől fizetésiddg élsz. Mi van akkor, ha azonnali megtakarításra van szükség ahhoz, hogy előleget fizessen egy házra vagy egy autóra, vagy a legtöbb esetben mindkettőre. Valóban könnyebb mondani, mint megtenni, de sokféleképpen spórolhatsz. Ha megváltoztatod, hogy hová tedd be a pénzed, az megváltoztathatja a pénz elköltésének módját. Szóval, hol kezdjük? Ház?

Mi az előleg?

Lehet, hogy tudja, mi az előleg, de ha belevág a dologba, jobb előnyt fog szerezni. Tehát az előleg az a pénzösszeg, amelyet kezdetben fizet egy ház, egy autó vagy egyéb dolgokért. Általában kölcsönnel kombinálják, így nem kell a teljes összeget kifizetni. Ez azonban feljogosít arra, hogy már a házban lakjon, vagy használja az autót. Az előlegen túl a hitelezőknek általában ellenőrizniük kell az Ön hitelképességét, hiteltörténetét, teljes adósságát, valamint éves bevételét, hogy megtudják, mekkora összeget tudnak kölcsönadni. Ez ijesztően hangozhat, ha pénzügyileg instabil, de van mód arra, hogy megszerezze álmai otthonát vagy autóját.

Hogyan lehet megtakarítani

Mielőtt a megtakarításon gondolkodna, számolja ki, mit engedhet meg magának. Megtakarítás az előleg esetében a pénzügyi stabilitás újraértékelését jelenti. Ha megtudja, hogy jelenleg mennyi a hitelképessége, valamint a hiteltörténete, az meghatározhatja, hol áll a piacon. Továbbá, mennyivel tartozik még? Bölcs dolog lehet ház vagy autó vásárlása előtt befizetni az összes adót. Nem akarja, hogy az összes számla felhalmozódjon, csak azért, hogy valami szebbben élhessen, mint ahol most van.

Ha mindent rendezett, akkor tudomásul kell vennie az igénybe vehető előleget. Minél magasabb előleget ad, azt jelenti, hogy alacsonyabb havi jelzálogtörlesztést fog fizetni. Általában egy házat 20%-os előleggel adnak el, és legalább 30 év fizetési határidővel. Ez hatalmas darab, ha egy átlagos ház 188 900 dollárba kerül, ami körülbelül 37 780 dollár előlegnek felel meg. Egy új autó viszont körülbelül 33 560 dollárba kerül. Autóvásárláshoz 10-20% előlegre lehet szükség, tehát ez körülbelül 3356-6712 dollár. Lehet, hogy bölcs dolog először vásárolni egy autót vagy házat, majd útközben szerezni egy másikat.

Megtakarítás házra

Lakásvásárlás ez a legdrágább vásárlás, amit valaki megtehet. Tehát az okos megtakarítás az egyik módja annak, hogy otthont szerezzen. Ha kell, nyisson egy másik fiókot, amelyhez nem tud hozzányúlni. A megtakarítási terv automatizálásával a következő három-négy évben megkaphatja az előleget. Ha a semmiből indul ki, és egy ház előlegje átlagosan 35 000 dollárba kerül, akkor takarítson meg legalább 600 dollárt havonta. Tedd ezt a pénzt egy számlára, ahol évente kamatozhatsz. A Calcite Credit Union segítségével letéti igazolást vagy CD-számlát nyithat, amely 0,50%-os APY-val (éves százalékos hozam) rendelkezik. Körülbelül három-öt éven belül vagy még ennél is rövidebb idő alatt kaphat elegendő pénzt előlegre.

Gépkocsira spórolva

Gépkocsira spórolni nem olyan nehéz, mint házra. Amellett, hogy egy autó sokkal olcsóbb, mint egy ház, egyre több hitelező közül lehet választani. Ha új autó vásárlását tervezi, győződjön meg arról, hogy sokáig fogja használni. Ennek oka az autó amortizációja. Ha jól karbantartott és olcsóbb használt autókat vásárol, választhatja ezt a lehetőséget. Az autóra való megtakarítás hasonlóan működhet, mint a házra. Bár ahelyett, hogy várna néhány évet, ezt körülbelül egy év alatt elérheti. Ügyeljen azonban arra, hogy a felvett kölcsönhöz elegendő legyen a havi törlesztőrészletek kifizetésére. Több hitelezőt is ellenőrizhet, hogy megtudja, melyik a jobb kamatláb. Ha további segítségre van szüksége a lehetőségek mentéséhez vagy megnyitásához, hívja a Kalcit Hitelszövetséget némi segítségért.

Leave a Comment