8 dolog, amit valószínűleg nem tud a hitelkártyákról

Lehet, hogy nem hiszi el azokat a tényeket, amelyeket a hitelkártyákkal kapcsolatban megtud. Ezek a tények azonban messzire nyúlnak vissza, és nem sokan ismerik őket igazán. Némelyik triviális tény, míg van, amelyik egyszerűen „ezt nem tudtam” tény. Nézze meg, mely tényeket tudta meg és mely tényeket nem.

A hitelkártyáknak nincs igazán lejárati dátuma

Lehet, hogy ez sokkoló, de igen, ez igaz. A hitelkártyáknak általában nincs lejárata. A kártyáján látható lejárati dátum inkább arra szolgál, hogy a kártya kibocsátója új cserét küldjön Önnek. Ezenkívül online vagy telefonos tranzakciókhoz használják, mivel a kereskedő nem láthatja a kártyáját. Így tudhatják meg, hogy kéznél van a kártya.

Sears a hitelkártya alapító atyja

A Sears outlet üzletek? Igen, a Sears outlet üzletei! Sears korábban Amerika arany kiskereskedője volt. Minden hónapban képes volt katalógusokat kiküldeni. Karácsonykor minden gyerek álma az volt, hogy legyen valami a karácsonyi katalógusból. De hogyan volt Sears a műanyag alapító atyja? Nos, Charles R. Geisst azt mondja, hogy a Sears volt az első kiskereskedelmi üzlet, amely 1911-ben „jutalomkártya” programot biztosított. Ezt 2003-ig használták, amikor a Citigroup megvette a tagsági listájával együtt. A Sears elindította a Discover Card-ot is, amelyet 1986-ban jelentettek be a Super Bowl során.

Hitelkártyákat csak New Yorkban használtak.

Igazad van. Az első hitelkártyákat csak New York-i éttermekben használták. A Diners’ Club Card volt az első kártya, amelyet több helyen is használtak New Yorkban. Az 1950-es években ez a státusz és az elitség jele volt. Ezt a kártyát 28 különböző étteremben és két szállodában használhatta fel. Ez azonban nagy változást indított el, és ennek a kártyának a száma az első év során legalább 100 000-re nőtt.

A hitelkártyákat hóbortnak tartották

Tehát a Diners’ Club Card alapító atyja és megalkotója, Frank McNamara úgy gondolta, hogy ez a kártya csak egy hóbort lesz. És hogy alapvetően mindenki akart egyet, mert hát ez azt mutatta, hogy magas státuszú vagy. Végül 200 000 dollárért eladta a társaságban lévő részesedését, ami a mai infláció mellett körülbelül 1,6 millió dollárnak felel meg. Képzeld el, tíz évtizeddel a kártya létrehozása után több mint 1,3 millió tagja volt. Kapd el; gyakorlatilag bárhol használhatod, ahol kártyát kínálnak fizetésként.

A nőknek nagyobb az esélyük a késedelmes fizetésre és az egyenlegre

Férfiak számára ez nem tűnik sokkolónak, de a nők számára biztosan az. A Finra 2012-es statisztikai jelentése szerint „a nők nagyobb valószínűséggel követtek el költséges hitelkártyás viselkedést, mint a férfiak”. A nők a pénzügyi ismeretek terén is alacsonyabb pontszámot értek el, mint a férfiak. Azonban ne csalódjon. A tanulmány szerint, amikor a magas írástudással rendelkező férfiakat és nőket együtt vizsgálták meg, már nem volt különbség a nemek között a tekintetben, hogy ki költ többet.

A pénzügyi csalások általában hitelkártyákkal kapcsolatosak

Tudta-e, hogy az Egyesült Államokban a csalások körülbelül 47 százaléka hitelkártyákkal kapcsolatos? 2014-ben legalább 31,8 millió amerikai fogyasztó volt kitéve hitelkártya-csalásnak, és ez a szám évről évre csak nő. Ezenkívül minden cserekártya kártyánként körülbelül 12,75 dollárba kerül, ami évente óriási összegbe kerül a kibocsátóknak. Bár a személyazonosság-lopás milliókba, sőt milliárdokba is kerülhet nehezen megkeresett pénz, a hitelkártya-csalás szinte üres kézzel hagyja a fogyasztót és a bankot is. Legyen tehát óvatos a kártyáival, és vigyázzon a fenyegető csalásokra az utcákon.

A hitelkártyáján lévő számok hozzáadásával megtekintheti, hogy a hitelkártyaszám érvényes-e

A hitelkártyákon túl, tudtad, hogy ha hozzáadod a hitelkártyádon lévő számokat, tudni fogod, hogy az érvényes-e? Vannak, akik tudják ezt, de vannak, akik nem. Ha követi a Luhn-algoritmust, könnyen megtudhatja, hogy egy kártya érvényes-e vagy sem. A jobb oldali számoktól kezdve duplázza meg a kártya minden második számjegyét. Adja hozzá a dupla számjegyeket a nem duplázottakhoz. Ha 10-es vagy nagyobb számmal rendelkezik, például 10, 11 vagy 15, akkor hozzá kell adnia a számokat. Például 11 ​​az 1+1 lenne, ami egyenlő 2-vel. Ha a teljes összeg osztható 10-zel, akkor a kártya érvényes. Ez azonban csak azért fontos, mert véletlen hibákat okoz, például rossz szám rossz sorrendbe helyezése. Sajnos nem a bűnözők elleni védelemre tervezték.

Még ha nem is használja a hitelkártyáját, akkor is használhatja jó hitelre

Ez valószínűleg valami, amit nem tudtál. Volt a múltban néhány hitelkártyája, amelyeket nem használt, ezért úgy döntött, hogy felhívja és bezárja? Nos, ha legközelebb nem használ kártyát, csak tartsa meg. Ne zárja be a fiókot. Minél hosszabb ideig rendelkezik jó hiteltörténettel ezzel a hitelkártyával, annál jobb hiteljelentése és hitelpontszáma lesz. Ha adóssága van, ki tudja fizetni, de még egyszer, ne zárja le.

Tudtál már néhány dolgot a hitelkártyákról? A legtöbb ember nem tudja, meddig jutottak el a hitelkártyák, vagy milyen veszélyesek lehetnek; de ugyanakkor súlyosan befolyásolhatják hiteltörténetét. Dolgozzon együtt a Calcite Credit Unionnal hogy hitelkártya-kamata a lehető legjobb legyen!

Leave a Comment