Mire figyeljenek a jelzáloghitelezők a lakáshitel jóváhagyása előtt?

A jelzáloghitel előminősítése nagy dolog lehet. Előnyt jelenthet ingatlanügynökök és házeladók felkutatása során. Az előképzettség megszerzése jó mutatója annak, hogy komolyan gondolja a ház vásárlását. Bár ez nem kötelező, képet ad arról, hogy mit engedhet meg magának. Annak meghatározásához, hogy milyen hitelezőket keresnek, alapvető dolgokat kell figyelembe venni. Először is meg kell győződnie arról, hogy tudja-e fizetni a kölcsönt. Íme hat elem, amelyet a legtöbb jelzáloghitelező keres.

Az Ön hitele

Hitelképességét és hiteljelentéseit a hitelezők felülvizsgálják. Ez az egyik dolog, ami meghatározza milyen típusú lakáshitelt kapna. Ez azt is befolyásolja, hogy mekkora kamatot kap. A jelzáloghitelezők ezeket használják fel annak felmérésére, hogy mekkora kockázatot adnak kölcsön Önnek otthona finanszírozására. A hitelezők megvizsgálják és áttekintik hitel- és fizetési előzményeit is.

Fennmaradó adósságai

A jelzáloghitelre való jogosultság megszerzése nem jelenti azt, hogy hitelkártyái egyenlege nulla. Ez azt jelenti, hogy jobb lesz, ha kevesebbet tartasz a hitelezőknek. A hitelezők a DTI (adósság-jövedelem) arányt fogják használni annak biztosítására, hogy ne legyen több adóssága, mint amennyit kezelni tud. A DTI-arány egy olyan pénzügyi mérőszám, amely összehasonlítja a keresett pénzösszeget a tartozásod összegével. A DTI-korlátok a hitelprogram típusától függően változnak, de általában 43-50 százalék. Kerülje az új adósságok felvállalását vagy a hatalmas vásárlásokat, amíg meg nem köt egy üzletet. A jelzáloghitelezők a hitel lezárása előtt újra átnézik és ellenőrzik hiteljelentését.

Az Ön havi bevétele

Ahhoz, hogy egy személy jogosult legyen bármilyen kölcsönre, különösen jelzáloghitelre, a hitelezőknek a jövedelem bizonyítéka. A hitelezők tudni akarják, hogy az adózási információi alapján két évig stabil jövedelme van-e. Ha Ön egyéni vállalkozó, a hitelezők az adóbevallásában megvizsgálják az Ön bruttó jövedelmét.

Az Ön foglalkoztatása

Munkahelyi előzményeit felülvizsgálják. Ha az elmúlt két évben nem volt állandó munkája, az befolyásolhatja a hiteljogosultságát. Egyes hitelezők felhívják jelenlegi munkaadóját, hogy megbizonyosodjanak arról, hogy jelenleg is náluk dolgozik. A fizetésedet is ellenőrizni fogják. Ha az elmúlt egy-két évben munkahelyet váltott, a hitelezők kapcsolatba léphetnek ezekkel a munkáltatókkal is.

Meglévő eszközei

A hitelezők bekérik a bankszámlakivonatokat. Szükségük lesz befektetési számlakivonatokra is. Ez azért van így, hogy megbizonyosodjon arról, hogy rendelkezik az Ön által igényelt pénzzel. A jelzáloghitelezők ellenőrzik, hogy a pénz több hónapja a számláján van-e. Azt is ellenőrizni akarják, hogy van-e készpénztartaléka. Ha a közelmúltban nagy befizetései vannak, a hitelezők is tudni akarnak róluk.

Az előleg

Vannak lakáshitelek és jelzáloghitel programok amihez nem kell előleget fizetni. Előleg fizetése esetén több lehetősége is lehet. Tekintsd ezt befektetésnek az otthonodba. Sok hitelező van, amely alacsonyabb előleggel ad lakáshitelt. Ez lehetővé teszi a vételár 90 százalékának finanszírozását. A legtöbb esetben a hitelezők megkövetelik a jelzálog-biztosítás megfizetését, ha kevesebb mint 20 százalékot fizet. Ez a biztosítás megvédi a jelzáloghitelezőt a veszteségektől abban az esetben, ha Ön nem fizeti ki a jelzálogkölcsönt.

Lehetőség van arra, hogy pénzt szerezzen a családtól és a barátoktól az előleg kifizetésére. A hitelezőknek ajándéklevelet kell bemutatnia annak bizonyítására, hogy a pénz nem valamiféle kölcsön. Vannak más lakáshitel-programok is, amelyeknek vannak szabályai az ajándékalapok tekintetében. A jelzáloghitel igénylésekor kérdezze meg hitelezőit ennek részleteiről. Ha jelzáloghitelt szeretne igényelni, nézze meg a Calcite Credit Uniont még ma!

Leave a Comment